Kunstroute 2020

Na een succesvolle pilot, hebben we besloten om een tweede editie van 'Op weg naar Bevrijding' uit te voeren.

In samenwerking met Stichting 3 maart '45 hebben we een mooie route kunnen uitstippelen in de wijk het Bezuidenhout.

Voor meer informatie over het bombardement verwijzen we u door naar: Bombardement 3 maart 1945


Kunstroute 'Op weg naar Bevrijding' 2020

In 2020 gaat de kunstroute in de wijk van het Bezuidenhout te Den Haag plaatsvinden. De nieuwe data wordt later bekend gemaakt.

Het onderwerp van deze editie is het bombardement op het Bezuidenhout op 3 maart 1945.

In twee verschillende routes staat deze tragische gebeurtenis centraal. Beiden worden belicht vanuit een andere invalshoek; dat van een volwassene en dat van een kind.

Beide routes duren circa 90 minuten.


Route 'Het vergeten bombardement'

Tijdens de route 'het vergeten bombardement' bezoekt u 6 locaties. De gids neemt u mee op een reis door de tijd, waarin belangrijke momenten van het bombardement aangestipt worden. Hoe heeft deze verschrikkelijke tragedie kunnen gebeuren? Door middel van theater en muziek brengen we deze gebeurtenis in beeld.


Familieroute 'Kind in het Bezuidenhout'

Tijdens de familieroute bezoekt u 6 locaties. De gids neemt u mee op een reis door de tijd, waarin verteld wordt over het bombardement, verwerkt in alledaagse momenten die voor kinderen tot de verbeelding spreken. Hoe was het om naar school te gaan? Om jarig te zijn? Om te schuilen? Door middel van theater en muziek brengen we de gebeurtenis in beeld.

Voor de familieroute hebben we inspiratie gehaald uit het boek 'Een familie in het Bezuidenhout 1940 - 1945' geschreven door Miek Denekamp-Mulder

Reserveren

Wilt u graag meelopen met de kunstroute? Klik dan op reserveren.

Bombardement op het Bezuidenhout 3 maart 1945